sunnuntai 31. tammikuuta 2016

PMU Secondhand Haparanda

Heissan!

Eilen aamulla me hyppäsimä miehen kans autoon ja ajoimme Haaparannalle jonne avattiin uusi PMU Second Hand hyväntekeväisyys -liike.
Osoite on Västra Esplanaden 45, vanhan Ica Maxin liiketila ja liike on avoinna keskiviikkoisin ja lauantaisin.

Se toimii niin että ihmiset lahjoittavat sinne ehjää ja käyttökelpoista tavaraa, huonekaluja sekä vaatteita ja suuri osa työntekijöistä on vapaaehtoistyöntekijöitä.

Hieno ajatus sillä käyttökelpoinen tavara saadaan kiertoon kaatopaikalle joutumisen sijaan ja monet hätää kärsivät saavat tarpeellista apua tältä organisaatiolta.
Käykääpäs tutustumassa jos Haaparannalla käsin pyöritte keskiviikkoisin tai lauantaisin.

Nyt ei muuta kuin mukavaa pyhänjatkoa ja alkavaa uutta viikkoa sekä helmikuuta.
Alla näette kuvia minun hyväntekeväisyys ostoksista. Heippa hei!

-Tiina

Retro lattiavalaisin 78 kr

Vanha tuoli 275 kr

Painava ja erittäin kauniin vaaleansininen lasiastia 25 kr

Japanilainen heinäkuu tyttökoriste 10 kr (meän nuorempi neiti on syntynyt heinäkuussa)

Korikassi 15 kr, kannellinen lasturasia 25 kr, lastukori 15 kr

Söpö eläinkuosinen pöytäliina 10 kr

Marimekko Kaivo kylpypyyhe 15 kr, pieni käsipyyhe 6 kr




sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Vintin mummotyylinen retrohuone

Leppoisaa pyhäiltaa täältä pohjoisesta!

Meilläkin on pakkaset lauhtuneet ja tällä hetkellä ei taida olla kuin -7 astetta mikä ei ole melkein mittään kun vertaa siihen -34 mitä meilläkin mittari näytti vain muutama päivä sitten.

Me olema koiran kans olleet koko viikonlopun aivan kahestaan kotona. Isäntä on reissussa, peräti oikein Helsingissä asti ja onpas päässyt käymään vielä Tallinnan risteilylläkin.

Me olema yhessä Millen kans kattoneet telkkaria, en tiä välittääkö Mille ruuanlaitto ja sisustusohjelmista mutta vieressä se on kuitenkin viihtynyt :)

Mie olen sortteerannut taas hieman tätä huushollia ja tänään istunut monta eri kertaa ompelukoneen ääressäkin. Taisin ommella peräti viisi sohvatyynynpäällistä.

Tässä olis muutama kuva meän vintistä, siitä mummotyylisestä naisten huoneesta.

Tuo ensimmäisessä kuvassa oleva iso hylly olis tarkoitus laittaa alakertaan olohuoneeseen mutta ennen sitä olohuoneesta pitäis saada iso, valkoinen kaappi vinttiin, vanhimman tyttären huoneeseen. Se ei ole edes varmaa että pystyykö tätä painavaa kaappia kantamaan kapeaa vintin rappua ylös.
Jos ei niin sitten minun suunnitelmat menee mönkään. No saamme nähdä miten tämän asian kans käy, toivottavasti onnistuu.

Eipäs muuta kuin mukavat illanjatkot ja mukavaa alkavaa uutta viikkoa!

Miepä taidan lähteä käyttämään tuon meän karvalapsen ulkona. Heippa!

-Tiina









sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Kirppisvalaisin ja ajatuksia kierrätyssisustamisesta

Vois sanoa että meän kodin sisustus on syntynyt ilman mitään sen suurempia suunnitelmia. Kiinnostus kierrätykseen, kirpputoreihin ja huutokauppoihin on melkein täysin muokannut meän huushollin sellaiseksi kuin se tänäpäivänä on.

Kun mie kiertelen kirpputoreja tai käyn huutokaupassa ja teen jonkun uuden löydön niin joskus se uusi löytö sopii sellaisenaan muuhun huoneen sisustukseen tai sitten mie rakennan uusiksi huoneen sopimaan siihen uuteen löytööni. Vois sanoa että sisustus on aika ajoin melko muuttuvaa sorttia.

Tähän vintin huoneeseen mulla oli ollut ajatuksissa ostaa aivan uusi valaisin sillä en ollut omasta varastosta enkä kirpparilta mieleistä löytänyt. Mulla oli tuossa ikkunalla jonkin aikaa vanha, marmorijalkainen valaisin joka ei kuitenkaan ollut huoneeseen aivan sopiva.

Eilen me käväsimä miehen kans supernopeasti kirpparilla ja mie löysin tämän valkoisen valaisimen. Hinta oli vain 5 € ja kunto hyvä joten mukaanhan se lähti.

Lamppu sopii oikein hienosti tähän huoneeseen joka on minun ja tyttärien huone silloin kun neidit ovat kotona.

Oikeastaan meän koko vintti on semmosta naisten valtakuntaa sillä meän perheen miehet eivät ole koskaan tuolla perustaneet olla.
Meän poikakoira Millekään ei tykkää sinne tulla ja jos hänet sinne sylissä kantaa niin on aivan varma että pikkuherra on kohta vintinrapuissa menossa alas :)

Tässä huoneessa meikataan, laitetaan hiuksia, kuunnellaan musiikkia ja joskus myös jumpataan. Huoneen uusi sisustus on vielä vähän "vaiheessa" mutta se on semmonen mummotyylinen retromööpeli huone. Tuolla Instagramin puolella on huoneesta muutama kuva.

Tänne pitäis löytää jostakin uusi matto. Juu, tällä kertaa taidan ostaa aivan uuden maton kaupasta, vaalean ja melko suuren. Meän vintissä on aika lailla tummuneet puulattiat joten vaalea matto on silloin paras valinta.

Eilen meillä oli pakkasta vain 4 asteen verran mutta nyt pakkanen paukkuu taas 20 asteessa ja pilkistääpä sieltä pieni aurinkokin :)

Mukavaa pyhänjatkoa!

-Tiina









lauantai 16. tammikuuta 2016

Ompelunurkkaus

Tervetuloa kurkkaamaan minun pikkuruiseen ompelunurkkaukseen!

Tämä sijaitsee vintissä, pienessä makuualkovissa. Tähän pieneen tilaan mie olen saanut sovitettua kaiken tarpeellisen mitä nyt kotiompelija ompeluhommissaan tarvitsee.



Tämäkin pikku projekti toteutui nollabudjetilla sillä yhtään uutta mööpeliä tai hyllyä en ole ostanut. Kaikki tarvittava löytyi kotoa jo ennestään. Ompelupöytänä toimii vanha jännänmallinen kirjoituspöytä. Vanhasta kaapin ovesta on tehty lankarullille "teline".




Kirjoituspöydän toisella puolella sijaitseviin hyllyihin mahtuivat kaikki sisustus, ompelu ja askartelukirjat joita mie olen vuosien aikana kerännyt.


Alkovin edessä on ohut verho jonka voi halutessa vetaista eteen jos keskeneräiset ompeluprojektit eivät miellytä silmää.


Vinokaton alla olevassa matalassa tilassa olevissa hyllyissä säilytetään ompelutilpehöörejä. Säilytyslaatikot mie olen tehnyt pällystämällä kenkälaatikoita erilaisilla tapeteilla. Säilykepurkkeja olen myös päällystänyt tapetilla ja niissä asustavat kynät, virkkuukoukut ja sukkapuikot. Lasisiin hillopurkkeihin olen laittanut nappeja. Niiden kannet suhuutin vain ensin hopean värisiksi.



Vanhassa pärekorissa odottaa monta kivaa kangasta vuoroaan päästä joskus ommelluksi.



Vanha klaffipöytä on pienessä tilassa aika kätevä. Klaffin voi näppärästi nostaa ylös jos tarvii lisää tilaa vaikka kankaiden leikkaus vaiheessa tai kaavojen piirtämisessä. Vahakangas suojaa vanhan pöydän pintaa.



Tilasin itselleni tämän ihanan Mekkotehdas kirjan. Tarkoitus olis saada kesäksi ommeltua muutama mekkonen.


Tässä muutama hyllyssäni oleva tilkkutyö -kirja. Näitä on niin mukava aina joskus ottaa esille, istua, selailla ja ihailla kuvia taitavasti tehdyistä tilkkutöistä ja suunnitella että tuommosen miekin joskus teen :)


Nyt ei muuta kuin oikein mukavaa lauantai-illan jatkoa! Meillä pohjoisessa ei ole tänään ollut kuin muutama pakkasaste mutta huomisesta lähtien onkin taas luvattu reilusti kylmempää.

Ompelemisiin!

-Tiina


maanantai 11. tammikuuta 2016

Nollabudjetin walk in closet

Heissan ja mukavaa alkanutta uutta viikkoa!

Mie olen jo rapean viikon suoraan sanottuna myllänyt oikein olan takaa tuolla meän vintissä.

Mies sai lapsilta joululahjaksi oikein laadukkaan ruuvinvääntimen vai onkohan se porakone???
No, joka tapauksessa ajattelin käyttää tätä työkalua hyväkseni ja olen muuttanut tavaroita ja huonekaluja huoneesta toiseen.
Isäntä on kiltisti ruuvannut ja tehnyt semmosia raskaampia hommia. Mie itte olen ollut se suunnittelija, työnjohtaja ja maalari :)

Meän vuonna 1940 rakennettu talo ei ole mikään iso ja säilytystilaa on aina ollut aivan liian vähän. Sitten meillä on vielä tämmösiä viistokattoja vähän siellä ja täällä joten mielikuvitusta saapi käyttää että saa jotenkin nekin nurkat käyttöön.



Ensimmäiseksi mie esittelen teille tämmösen budjettiversion walk in closetin.
Se tulee vastaan heti kun astuu meän vintin raput ylös.
Siihen laitettiin hattuhylly jossa minun värikkäät tunikat ja mekot iloisesti roikkuvat. Tyttären hatut ovat "coolisti" siellä hyllyn päällä.
Alla olevaan lokerikkoon mahtuivat pikkulaukut, huivit, vyöt ja muutama kenkäpari. Isommille käsilaukuille laitettiin koukkuja seinään.



Kuvissa näkyvä valkoinen ovi vie pieneen komeroon jossa ei mahdu kunnolla kävelemään matalan ja viiston katon vuoksi. Oveen laitoin vähän fiinimmän peilin. Täytyyhän sitä pystyä tarkistamaan että "outfitti" on OK. Peilatessa ei kylläkään passaa peruuttaa liian kauas taaksepäin, muuten tulee vintinraput aika äkäsesti vastaan...

Toteutus ei maksanut yhtään mitään sillä kaikki huonekalut, koukut sun muut tilpehöörit löytyi jo ennestään kotoa. Mie olen tyytyväinen, vaatteet on järjestyksessä, löytyvät hetkessä ja tila joka aiemmin oli vain läpikulkupaikka tuli nyt hyötykäyttööön.

Seuraavalla kerralla saattekin sitten tutustua minun uuteen ompelutilaan jonka olen fiksannut pieneen makuualkoviin.

Heippa!

-Tiina








keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Tervetuloa nuoren naisen kotiin

Rauhallista ja pakkasen hyydyttämää loppiaista! Pakkanen taitaa paukkua vähän joka puolella ja meillä se paukkuu -30 asteen verran ja boonuksena siihen olema saaneet vielä oikein kylmän tuulen. Sielä on siis aivan täydellinen keli tuulettaa petivehkeitä ja mattoja.

Tämä on mulle vuoden 2016 ensimmäinen postaus joten miepä kiitän tässä vaiheessa kaikista uuden vuoden toivotuksista joita tuohon edelliseen postaukseen niin ihanasti olitte kirjoittaneet. Kiitos ❤

Nyt pääsette kuvien välityksellä käymään kylässä meän esikoisen kodissa. 

Täällä asuu siis meän isompi piika, Petra 26v. joka työskentelee logopedina. Meillä on siis kaksi piikaa, Petra ja Paulina. 
Tornionjokilaaksossa on suurimmaksi osaksi tyttöjä kutsuttu piikoiksi. Sillä piika sanalla ei siis tarkoiteta palvelusväkeä :) 
Sitten meillä on tietysti tyttärien välistä poikakin mutta pojille ei taida olla sen kummempia kutsumanimiä, pojat on vain poikia ❤

Petran koti on pieni kerrostaloyksiö joka sijaitsee eteläruotsissa, Västra Götalandissa. Asuntonsa meän neiti on sisustanut tyttömäisen romanttiseksi. Kaikki huonekalut paitsi nukkumasänky on kierrätettyjä. 

Suomalaista tekoa oleva beige sohva sekä nojatuoli on ostettu kierrätyksestä. Retroinen sohvapöytä on myös vanha jonka kansi on vain maalattu veden sinivihertäväksi. Pieni keittiön pöytä ja tuolit ovat minun äidin ja isän vanhoja. He ovat joskus kauan sitten maalanneet ne valkoiseksi, mie päällystin vain istuinosat uudestaan. Nojatuolin edessä oleva pieni jakkara on myös kirppislöytö. Sen Petra on maalannut ja päällystänyt uudestaan. Peili ja melkein kaikki asunnossa olevat taulut ovat myös kirppislöytöjä samoin monet lasiesineistä. 

Mie olen erittäin tyytyväinen siihen että tyttö on käyttänyt sisustuksessa niin paljon kierrätettyjä huonekaluja ja esineitä. Taitaa olla tyär ainaki osittain äithiinsä tullu :)

Mukavaa illanjatkoa! Huomenna alkaa muuten mullaki taas työt.

Tiina





















t